Новини

Олексій Луговий: «Компанія приречена на успіх, якщо все працює як злагоджений механізм»

     Украгроцентр – компанія, яка успішно працює на агроринку вже протягом 7 років. Молода команда, зі свіжими мізками та незамиленим поглядом.

Про найважливіші моменти в умовах сучасного ринку ми поговорили з директором компанії Украгроцентр Олексієм Луговим і дізналися, чому він робить таку ставку на маркетинг та в чому сенс рекламної кампанії «Твій персональний менеджер з врожайності».

-   Що в сьогоднішніх умовах є найголовнішим у розвитку аграрної компанії?                  
-    Я думаю, в цьому сенсі нічого не змінилося. Головною цінністю будь-якого підприємства завжди були та є  люди: починаючи від комірника, закінчуючи керівним складом. І тому я вважаю, що найголовніше для кожного голови компанії – знайти професійних співробітників, забезпечити їм якісні умови праці, які сприятимуть розвитку компанії та особистого зросту працівників. Адже це взаємопов’язані речі.

«Менеджери – це серце компанії, як би це пафосно не звучало. Це той механізм , який качає кров всередині організму, у нашому випадку компанії Украгроцентр»

-   Ви зробили ставку в рекламній кампанії Украгроцентру на своїх  менеджерів, чому була обрана саме така стратегія?
-    Менеджери – це мої очі та вуха біля клієнтів. Але найголовніше – вони обличчя компанії. Ми можемо інвестувати будь-які гроші в маркетинг, ми можемо будувати бренд, можна нести якусь місію та філософію, але якщо це буде тільки на рекламних плакатах чи у рекламних слоганах та роликах, це не спрацює ніколи. Найголовніше те, що роблять наші менеджери. Та інформація, яку вони несуть  людям - нашим клієнтам, партнерам – це передусім!

-   В чому найсильніша риса вашої компанії сьогодні на агроринку?
-    Важливий момент, хочу акцентувати, чим ми відрізняємося від інших! Ми дійсно розуміємо значення маркетингу, реклами і ми не боїмося інвестувати в наших менеджерів, тому що ми пишаємося цими співробітниками! І я можу сказати, що така рекламна компанія у цій галузі - це досить сміливий крок. Адже багато хто казав мені: «навіщо рекламувати менеджерів, ось ви зараз вкладаєте гроші в них, а вони візьмуть і підуть…». Але  ми взагалі цього не боїмося, ми знаємо своїх людей, віримо в них і готові в них інвестувати. Це стосується й інших менеджерів, яких ми залучаємо зараз чи тих, з ким будемо працювати в  майбутньому. Ми завжди шукаємо спеціалістів, топових професіоналів на агроринку.

  Ваші співробітники поділяють таку думку? Вони готові до посиленої уваги?
-    Так, це дуже смілий крок з боку самих менеджерів і я це добре розумію. Тому що одна справа, коли ти спілкуєшся із фермерами віч-на-віч і зовсім інша - коли ти виходиш у публічний простір. Тим самим вони підписуються під тим, що вони представляють  компанію Украгроцентр, вони ставлять на кін своє ім’я. Це вони гарантують надійність компанії, вони гарантують якість продукції, яку ми реалізуємо і не бояться відповідати перед клієнтами.
    
-   Як обираєте людей у свою команду?
-    Важливий момент. Під час співбесіди я говорю майбутнім менеджерам, що ви не стільки наймані робітники, скільки мої партнери. І тому,  ви так само маєте переживати за нашу спільну справу. У нас у всіх не має робочого дня з 8.00 до 18.00. Ми працюємо 24/7.

  А чому саме такий графік?
-    Тут все просто! Ми зацікавлені у тому,  аби допомогти клієнтові. Ми маємо розуміти, що якщо, наприклад, фермеру потрібно щось негайно, це не його примха, а нагальна потреба: може банально не вистачити посівного матеріалу, або добрив. В нього стоїть техніка на полі і вони не можуть чекати ранку, або наступного дня чи тижня.

  Це вас і відрізняє від великих мультинаціональних компаній?
-    Саме так! Великі компанії не доставляють вночі, у них о 18.00 закінчується робочий день і все. Якщо це субота, вони теж не привезуть. Ми привеземо і в суботу, і в неділю, і навіть вночі.

  А взагалі, як часто трапляються такі ситуації?
-    В сезон, це в нас регулярна практика, менеджер телефонує на склад, працівники складу швидко реагують, формують замовлення і менеджер доставляє продукти клієнтові тоді, коли йому потрібно. Це на мою думку, наш унікальний підхід!

  Що можете сказати з приводу професійних навичок ваших працівників?
-    Усі наші менеджери мають аграрну освіту, спеціалізовану,тобто вони всі професійні агрономи.  Тільки двоє людей в нашій компанії не мають профільної освіти, але їхній досвід роботи в полях із фермерами, фермерськими господарствами, взагалі в цій сфері - настільки великий, що вони мають всі знання і можливості не тільки для продажу, але й самостійно можуть порадити, що потрібно брати, як краще діяти в тій чи іншій ситуації.

  Що саме для  вас значить рекламна кампанія і слоган - «Мій персональний менеджер з врожайності»?
-    Я вважаю, що наші менеджери, завдяки знанням, якими вони вже володіють, підкріплюючи їх участю у різного роду семінарах та майстер класах - знаходяться на вістрі наукової думки.

  І що це їм дає на практиці?
-    Вони не з чуток знають про останні новинки та досягнення в області розробок  засобів захисту, добрив й ін. І відповідно, будь-який наш клієнт має можливість не просто купити у нас, але й отримати розширену консультацію з будь-якого питання, пов’язаного з нашою діяльністю.

  І це дійсно працює?
-    Авжеж! Наші менеджери розкажуть про всі останні нововведення з урахуванням розміщення полів, клімату в цій зоні, стану ґрунту та його можливостей. Менеджери Украгроцентру обов'язково виїжджають після посівної подивитися як спрацювали ті чи інші продукти, як спрацював гібрид, як спрацював протруйник. Про це навіть не треба їх просити, вони просто приїдуть подивитися, обговорити, порадити якісь додаткові заходи, якщо є така необхідність.

-   Як часто можна побачити ваших колег на полях?    
-    Менеджери з врожайності постійно присутні в полі з нашими клієнтами. Вони беруть відповідальність за свої дії перед клієнтом, за компанію, яку вони представляють. І це все абсолютно вкладається в нашу філософію, у загальний слоган компанії Украгроцентр – «Ваша врожайність, наша відповідальність!».