Новини

Вибираємо засоби захисту рослин: оригінали чи підробки!

Вибираємо засоби захисту рослин: оригінали чи підробки!

Весна не за горами, невдовзі стане питання вибору діючих засобів захисту рослин. Готуватися необхідно вже зараз. Отже, як вибрати діючи засоби, якими бувають ЗЗР.

Всі засоби захисту рослин можна розділити на чотири основні типи: хімічні, біологічні, агротехнічні та механічні. Найбільш поширені ЗЗР - хімічні. Кожне з цих коштів має свій об'єкт впливу.

Залежно від об'єкта впливу вони діляться на:

Гербіциди - препарати, призначені для знищення рослин і бур'яну. Дані ЗЗР можуть надавати і часткове дію, знищуючи на обробленої місцевості всі рослини, крім певної культури.

Інсектициди - препарати, ефективно борються з комахами-шкідниками. Мають безліч видів, кожен з яких ефективний при боротьбі з певними шкідниками.

Фунгіциди - препарати, що знищують грибок на посівах, а так само що запобігають розвитку деяких захворювань рослин.

Як відрізнити підробку від оригінала?

Оригінальні засоби захисту рослин - це препарати, вироблені на підставі ретельних наукових розробок. Створення оригінальних ЗЗР під силу виключно лідерам і гігантам ринку, наприклад, таким компаніям партнерам компанії УКРАГРОЦЕНТР, як Нертус, UKRAVIT, Monsanto, Syngenta, Хімагромаркетинг та інші, які можуть створити і утримувати власні науково-дослідні центри.

Підроблені ЗЗР - як не потрапити в халепу?

Підроблені засоби захисту рослин часто плутають з дженериками. Однак на ділі - це зовсім не одне і те ж саме. Підроблені препарати - чистої води контрафакт. На відміну від дженериків, вони не проходять жодних перевірок і сертифікацій. Більш того, такі засоби захисту рослин потрапляють на ринок виключно нелегальними шляхами і їх реалізація адміністративно карана.

Звичайно ж, при покупці такого роду ЗЗР ви не можете розраховувати на якесь якість товару або адекватну роботу препаратів. Такі ЗЗР можуть пошкодити вашим рослинам, а можуть і не надати абсолютно ніякого ефекту. Спокушаючи дешевизною і доступністю підроблених ЗЗР, варто пам'ятати одну просту істину - скупий платить двічі. І купуючи дешевий продукт невідомого виробника, нерозумно очікувати від нього будь-якого якості.

Співвласник компанії УКРАГРОЦЕНТР Олексій Луговий:

«Виробники-гіганти, такі, як наші партнери ретельно стежать за своєю репутацією. Адже конкуренція на ринку ззрів колосальна. Витрати компаній на досліди та випуск нових препаратів можуть становити сотні мільйонів євро. Вони не можуть дозволити собі економити на виробництві та продавати неякісні продукти. До моменту випуску, всі препарати проходять випробування на спеціальних фермах. Тому ми впевнені та гарантуємо максимально ефективну роботу препаратів, які реалізовуємо».

Співпраця з перевіреними та відповідальними постачальниками захистить фермера від підробок або неякісних препаратів. Постачальники, які  розуміють потреби партнерів і забезпечують повний супровід, дбайливо ставлячись до землі та людей, які на ній працюють